Почти половината от тази популация е получила поне една доза ваксина

Четвъртък, 25 февруари 2021 г .: Случаите продължават да падат, усилващи изстрели са тествани за борба с варианти

Петък, 26 февруари 2021 г .: JJ Vaccine Advances, очилата могат да осигурят „нервен имунитет“

Понеделник, 1 март 2021 г .: JJ ще разпредели 4 милиона дози, варианти Вижте рекордното ежедневно увеличение

Вторник, 2 март 2021 г .: Случаите се увеличават, FDA одобрява нов тест за дома

Сряда, 3 март 2021 г.: Байдън обещава достатъчно ваксина за всички възрастни до май, учителите са приоритет в натиска за отваряне на училищата

Четвъртък, 4 март 2021 г .: Байдън удари държави, които премахнаха мандатите за маски, възраждане на вируса в Европа

Петък, 5 март 2021 г .: Напредък в пакета за облекчаване на COVID, доклади за развалени ваксини

Понеделник, 8 март 2021 г .: CDC казва, че напълно ваксинирани могат да се срещат на закрито без маски

Вторник, 9 март 2021 г .: Жените имат по -лоши странични ефекти от ваксината, имунитета на стадото до Деня на паметта?

Сряда, 10 март 2021 г.: Къщата приема Закона за облекчаване на COVID, Байдън осигурява още 100 милиона дози ваксини

Четвъртък, 11 март 2021 г .: Президентът подписва законопроект за подпомагане, днес официално отбелязва една година на пандемия

Петък, 12 март 2021 г .: Байдън цели 1 май всички възрастни да отговарят на условията за ваксинация

Понеделник, 15 март 2021 г.: Още държави спират ваксината AstraZeneca, имуносупресираната може да бъде податлива след ваксинация

Вторник, 16 март 2021 г .: Инфекциите се понижават в домовете за сестрински грижи, британският вариант е по -смъртоносен

Сряда, 17 март 2021 г .: Байдън е на път към Tout COVID-19

Четвъртък, 18 март 2021 г .: Повторното заразяване е рядкост, проучвания; Европа разкрива план за ваксинални паспорти

Петък, 19 март 2021 г .: САЩ ще изпълнят целта от 100 милиона ваксини в рамките на 100 дни в петък

Понеделник, 22 март 2021 г.: Ваксината AstraZeneca показва силна защита в изпитание в САЩ, една четвърт от американците частично ваксинирани

Вторник, 23 март 2021 г .: Данните от изпитанията на AstraZeneca Vax може да са остарели, инфекциите нарастват в повече от половината от САЩ

Сряда, 24 март 2021 г .: Ефективността на AstraZeneca може да бъде надценена

Четвъртък, 25 март 2021 г .: Инфекциите в САЩ са най -добрите 30 https://harmoniqhealth.com/ милиона

Петък, 26 март 2021 г .: Байдън удвоява целта си до 200 милиона изстрела за 100 дни

Регистрирайте се за нашия бюлетин за актуализации на коронавируса!

Най -новото в коронавируса

Безопасно ли е да прегръщате в частично ваксиниран свят?

Може би не сте прегръщали родителите си или баба и дядо повече от година. Безопасно ли е да стигнете, ако всички са ваксинирани срещу COVID-19. . .

От Беки Ъпъм, 28 април 2021 г.

Пандемията изостря проблемите с психичното здраве при американците, които нямат храна

Броят на домакинствата, които се борят с хранителна недостатъчност, е намалял в Съединените щати, но се е върнал към нивата на Голямата рецесия по време на пандемията. . .

От Захари Смит, 26 април 2021 г.

Проследете Vax: Купувач Внимание: Борба с измамите с ваксини срещу COVID-19

Ваксините са безплатни в Съединените щати, но това не спира лошите актьори да се опитват да ви убедят в противното.

От Серена Маршал, 22 април 2021 г.

Проследете Vax: Дали жените изпитват COVID-19 и ваксините различно от мъжете?

Жените са особено силно засегнати от самия вирус и страничните ефекти от ваксините.

От Серена Маршал, 22 април 2021 г.

Проследете Vax: Разбиране на причините за колебанието на ваксината срещу COVID-19

Защо някои хора не са склонни да запретват ръкави и какво лошо има в това да искат да бъдат напълно информирани?

От Серена Маршал, 21 април 2021 г.

Проучването показва някои витамини и добавки, свързани с намален риск от COVID-19 при жените

Все още не изтичайте в аптеката, за да се запасите – данните от проучването далеч не са убедителни, казва изследователският екип.

От Кармен Чай, 20 април 2021 г.

Ваксинирани срещу COVID-19, но все още притеснени? Не си сам

Чувствате ли се на ръба дори след като сте получили ваксината срещу COVID-19? Експертите казват, че това е естествено. Ето защо – и какво да направите по въпроса.

От Кейтлин Съливан, 16 април 2021 г.

Защо жените от поколение X не са спали добре по време на пандемията

Генералът Xer Ada Calhoun написа книга за това защо много жени като нея са склонни да се сблъскат с уникална криза на средната възраст. Тогава глобална пандемия удари. Ето нейното мнение за това как. . .

От Аби Елин, 9 април 2021 г.

COVID-19 ли е причината да губите коса?

Ако откриете, че отделяте нишки, стресът от COVID може да е виновникът.

От Джесика Мигала 30 март 2021 г.

Проследете Vax: Работи ли системата за безопасност на ваксините COVID за проследяване на страничните ефекти?

Здравните агенции продължават да следят безопасността на ваксините, но кога данните им ще бъдат достъпни за обществеността?

От Серена Маршал, 29 март 2021 г. Вижте всички

COVID-19, причинен от член на семейството на коронавирус на име SARS-CoV-2, е съкращение от коронавирусна болест 2019. Canva; Всекидневно здраве

Ресурсният център за коронавирус на Джон Хопкинс поддържа постоянен брой на случаите и смъртните случаи на COVID-19 в САЩ и по света. Към 4:32 ч. м. на 16 април 2021 г. сумата е:

Общо случаи по света: 139 488 232 (спрямо 138 662 915 четвъртък)

Общи смъртни случаи в световен мащаб: 2 991 956 (спрямо 2 978 697 четвъртък)

Общо случаи в Съединените щати: 31,556,889 (спрямо 31,477,366 четвъртък)

Общи смъртни случаи в САЩ: 565 986 (спрямо 565 067 четвъртък)

Общо възстановени: 79 461 184 (при 78 987 281 четвъртък)

Топ истории

Ускорителният изстрел вероятно ще бъде необходим в рамките на една година, каза изпълнителният директор на Pfizer. Във форум, организиран от CVS Health, публикуван в четвъртък, изпълнителният директор на Pfizer Алберт Бурла заяви, че хората най-вероятно ще се нуждаят от бустер доза от ваксината COVID-19 в рамките на 12 месеца след пълната ваксинация. „Има ваксини като полиомиелит, при които една доза е достатъчна, и има ваксини като грип, от които се нуждаете всяка година“, каза Бурла. „Вирусът COVID прилича повече на вируса на грип, отколкото на вируса на полиомиелит. ”

Pfizer публикува данни от проучване в началото на април, според които ваксината е 91. 3 % ефективна в продължение на поне шест месеца.

Главният медицински съветник на Белия дом Антъни Фочи също заяви на 12 април, че може да се наложи хората да получат бустерни ваксини за ваксините срещу COVID-19 за една година, по време на интервю за MSNBC.

Хоспитализациите са се увеличили в 38 щата. Анализът на Washington Post на данните, предоставени от Министерството на здравеопазването и човешките услуги на САЩ, разкри, че броят на хоспитализираните с COVID-19 хора се е увеличил през последната седмица в 38 щата. Статията акцентира върху Мичиган, който регистрира повече от 10 000 нови инфекции само във вторник и средно 46 смъртни случая на ден.

Някои болници в Мичиган сега са с критични нива на капацитет, според CNN.

Докато служителите на Мичиган настояваха Белия дом за повече дози ваксини, администрацията на Байдън не увеличава средствата, а изпраща повече ресурси на държавата. Д -р Рошел Валенски, директор на Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC), каза на 12 април: „Това, което трябва да направим в тези ситуации, е да затворим нещата. ”

В подкаста Track the Vax тази седмица, Nahid Bhadelia, доктор по медицина, доцент по инфекциозни болести в Медицинския факултет на Бостънския университет и медицински директор на отделението за специални патогени в Бостънския медицински център, говори за действията, които според нея трябва да предприемат САЩ за да преодолее този последен скок от инфекции.

Степента на заразяване в световен мащаб се доближава до най -високото ниво досега. Както Ройтерс съобщи, д-р Тедрос Адханом Гебрейесус, ръководител на Световната здравна организация (СЗО), заяви пред медиите в петък, че броят на новите случаи на COVID-19 на седмица почти се е удвоил в световен мащаб през последните два месеца, като се доближи до най-високия процент, наблюдаван досега по време на пандемията.

Германският канцлер Меркел получи снимката на AstraZeneca в петък. Германският канцлер Ангела Меркел получи първата си ваксина срещу AstraZeneca в петък, съобщава Reuters. „Ваксинациите са ключът към преодоляването на пандемията“, каза 66-годишната Меркел. Германският регулаторен орган за ваксини препоръчва да се ограничи употребата на ваксината на AstraZeneca до лица над 60 години поради рядко състояние на съсирване, свързано с продукта.

Байдън е режисирал $ 1. 7 милиарда за проследяване на варианти. Както съобщава NPR, администрацията на Байдън в петък обяви планове да инвестира 1 долар. 7 милиарда за геномно секвениране (картографиране на генетичния код на вируса), за да помогнат на държавите да намерят и проследят варианти на коронавирус.

Трима от 10 възрастни в САЩ сега са напълно ваксинирани. Последните данни от Проследяването на данни за COVID на CDC показват, че повече от 30 процента от възрастните в САЩ на възраст над 18 години вече са напълно ваксинирани. Почти половината от тази популация е получила поне една доза ваксина.

Стимулираните проверки помагат за нарастване на продажбите на дребно. Асошиейтед прес заяви, че проверките за стимулиране от 1400 долара са помогнали продажбите на дребно да се повишат със сезонно коригираните 9. 8 процента през март, след като са спаднали с около 3 процента предишния месец.

Национални новини

JJ помоли Pfizer и Moderna да разгледат заедно рисковете от съсирването, но те отказаха. Както беше разкрито в ексклузивно в The Wall Street Journal в петък, Джонсън Джонсън (JJ) се обърна насаме към съперниците на ваксините Pfizer и Moderna, за да ги помоли да обединят усилия в разследване на рисковете от образуване на кръвни съсиреци и да говорят с един глас за безопасността, но двете компании отказаха.

Джонсън Паузата на ваксината на Джонсън беше удължена, тъй като CDC преглежда данните. След провеждане на спешна среща в сряда за справяне с опасенията относно рядкото съсирване на кръвта, свързано с Джонсън Джонсън, независим комитет на CDC, реши, че трябва да остане пауза в прилагането на ваксината, тъй като тя събира повече информация, според ABC News. Аманда Кон, от CDC, заяви, че комисията ще се опита да се срещне отново след седмица до 10 дни, за да гласува препоръка относно ваксината JJ.

Както беше съобщено от USA Today, комитетът отбеляза, че продължаването на паузата няма да повлияе значително върху способността за ваксиниране на американци, тъй като досега ваксината JJ съставлява по -малко от 5 % от инжекциите, приложени в САЩ.

На 13 април CDC и Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) издадоха съвместно изявление, в което препоръчаха пауза при цялото разпространение на ваксината JJ след откриване на шест индивида от 6. 8 милиона са страдали от редки кръвни съсиреци между една и три седмици след получаване на ваксината. Шестте души са жени на възраст между 18 и 48 години.

Докато в съвместното изявление се казва, че „тези нежелани събития изглеждат изключително редки“, то също така предупреждава, че всеки, който е получил ваксината и развие симптоми като силно главоболие, болки в корема или краката или задух, трябва да се свърже с техния лекар.

В резултат на развитието на САЩ Джонсън Джонсън казва, че забавя разпространението на своята ваксина срещу коронавирус в Европа, според Асошиейтед прес.

Бог “казва на американците да се ваксинират. Актьорът Морган Фрийман, който е играл Бога в множество филми, се появява в съобщение за обществена услуга, публикувано на 5 април, насърчавайки хората да получат ваксината срещу COVID-19. Във видеото, продуцирано от застъпничеството за изкуства група „Творческата коалиция“, 83-годишният актьор казва на зрителите: „Казано ми е, че по някаква причина хората ми се доверяват. Ето защо трябва да кажа, че се доверявам на науката и получих ваксината. Ако ми вярвате, ще получите ваксината. “

Актуализация на състоянието

Луизиана става креативна с прокарването на ваксини. Доклад на Асошиейтед прес в петък показва как Луизиана възприема широк спектър от подходи, за да нанесе изстрели на оръжие, тъй като доставките на ваксини се увеличават в държавата, но търсенето не е така. Някои от усилията включват духови оркестри, свирещи на 24-часово събитие за преминаване през ваксина, дози, доставени на търговски рибари близо до доковете, и изскачащи клиники за имунизация в будистки храм, приюти за бездомни, спирки на камиони и казина.

По света

Индия сега е на второ място по брой на заразените в света. Индия стана страната с втория най -голям брой потвърдени случаи на коронавирус в света на 12 април, изпреварвайки Бразилия и сега след САЩ, според списание Time. В момента Индия има повече от 13,5 милиона потвърдени инфекции, в сравнение с повече от 31 милиона случая в Съединените щати.

Ройтерс заяви в петък, че гробището на COVID-19 в Делхи изчерпва пространството, тъй като смъртните случаи нарастват.

Сривът в здравеопазването е „предстоящ“, предупреди здравен служител в Бразилия. Както беше съобщено от Ройтерс в сряда, здравният секретар на Сао Пауло Жан Горинхтейн е написал в писмо, че сривът на здравеопазването в най -богатата и многолюдна държава в Бразилия, Сао Пауло, е „предстоящ. ”През следващите няколко дни се очаква държавата да изчерпи ключовите лекарства за интубация, необходими за успокояване на пациентите. В продължение на няколко седмици Бразилия постоянно е сред най-лошите смъртни случаи от COVID-19 в света, което представлява около една четвърт от дневните смъртни случаи, дължащи се на вируса в световен мащаб.

Новини за ваксини и изследвания

Рискът от кръвни съсиреци от изстрелите на Pfizer и Moderna е наравно с този на AstraZeneca. Тази седмица Ройтерс съобщи, че Дания стана първата страна, която напълно спря да използва ваксината COVID-19 на AstraZeneca, след новините за евентуалната й връзка с много редки случаи на кръвни съсиреци. Тогава в четвъртък Норвегия също спря да използва ваксината, според CNN.

Изследване от Оксфордския университет обаче установи, че изстрелите от Pfizer и Moderna могат да представляват подобно ниво на риск като ваксината AstraZeneca. Според MarketWatch, изследването установи, че 4 на 1 милион души изпитват мозъчна венозна тромбоза (вид мозъчен кръвен съсирек) след получаване на ваксината Pfizer или Moderna, спрямо 5 на 1 милион души за ваксината AstraZeneca.

COVID-19 е по-вероятно да причини кръвни съсиреци, отколкото ваксините, установи проучване. Изследователи от Оксфордския университет тази седмица също съобщиха, че рискът от церебрална венозна тромбоза (CVT) е около 10 пъти по-голям от COVID-19, отколкото от ваксини с тРНК от Pfizer или Moderna. „Рискът от COVID-19 е по-висок, отколкото виждаме с настоящите ваксини, дори за тези под 30 години; нещо, което трябва да се вземе предвид при разглеждане на баланса между рисковете и ползите от ваксинацията “, казва Пол Харисън, професор по психиатрия и ръководител на групата по транслационна невробиология в Оксфордския университет в Англия.

Най -новите сигнали за коронавирус

Понеделник, 22 февруари 2021 г.: Американските смъртни случаи преминават 500 000, Байдън почита мъртвите

Вторник, 23 февруари 2021 г .: Знамена на половината персонал, Ръководство на FDA за по -кратки изпитания

Сряда, 24 февруари 2021 г .: Връзка за преждевременно раждане, вирусът оцелява върху плат

Четвъртък, 25 февруари 2021 г .: Случаите продължават да падат, усилващи изстрели са тествани за борба с варианти

Петък, 26 февруари 2021 г .: JJ Vaccine Advances, очилата могат да осигурят „нервен имунитет“

Понеделник, 1 март 2021 г .: JJ ще разпредели 4 милиона дози, варианти Вижте рекордното ежедневно увеличение

Вторник, 2 март 2021 г .: Случаите се увеличават, FDA одобрява нов тест за дома

Сряда, 3 март 2021 г.: Байдън обещава достатъчно ваксина за всички възрастни до май, учителите са приоритет в натиска за отваряне на училищата

Четвъртък, 4 март 2021 г .: Байдън удари държави, които премахнаха мандатите за маски, възраждане на вируса в Европа

Петък, 5 март 2021 г .: Напредък в пакета за облекчаване на COVID, доклади за развалени ваксини

Понеделник, 8 март 2021 г .: CDC казва, че напълно ваксинирани могат да се срещат на закрито без маски

Вторник, 9 март 2021 г .: Жените имат по -лоши странични ефекти от ваксината, имунитета на стадото до Деня на паметта?

Category:

blog

Comments are closed.